برسی معامله تعهدی ارز دیجیتال
در دنیای ارزهای دیجیتال، معامله تعهدی به صورت مختلفی قابل انجام است، از جمله اینکه میتوانید دارایی خود را با دیگر رمزارزها مبادله کنید، یا حتی با استفاده از پول محلی مانند ریال در صرافیهای داخلی، به معامله بپردازید. اما یکی از روشهای جدیدی که به تازگی در صرافیهای ایرانی معرفی شده است، معامله تعهدی ارز دیجیتال است.
معاملات تعهدی یک فرصت دوطرفه را برای کاربران در بازار فراهم میآورند. با این روش، شما میتوانید به دو صورت سودآوری کنید، یعنی هم در صورت افزایش قیمت ارز دیجیتال معامله شده، و هم در صورت کاهش آن. در این مقاله، ما قصد داریم به شما مفهوم و عملکرد معاملات تعهدی را توضیح دهیم. همچنین، پس از آشنایی با این مفاهیم، به معرفی یک صرافی ارز دیجیتال برای انجام معاملات تعهدی میپردازیم. همراه ما باشید تا در این سفر آموزشی، با جزئیات بیشتری آشنا شوید.
پیشنهاد می کنیم مقاله تفاوت ارز دیجیتال و رمز ارز را مطالعه کنید❤️
معامله تعهدی ارز دیجیتال یا مارجین چیست؟
اگر تا به حال تنها با صرافیهای خارجی در حال معامله بودهاید، ممکن است عبارت “معامله تعهدی ارز دیجیتال” برای شما مفهوم جدیدی باشد. واقعیت این است که این اصطلاح معادل معاملات مارجین (Margin Trading) در صرافیهای خارجی است، که در صرافیهای ایرانی به نام معامله تعهدی شناخته میشود.
اما اگر به دنبال آزمون این نوع معاملات در صرافیهای داخلی هستید، باید کمی محتاط باشید، زیرا هر صرافی قوانین خاص خود را برای انجام این نوع معاملات در پلتفرم خود در نظر گرفته است و حتماً قبل از هر اقدامی باید قوانین مربوط به آن را از بخش راهنمای صرافی مطالعه کنید.
معامله تعهدی ارز دیجیتال به شما این امکان را میدهد که با استفاده از اهرمهای ارائهشده توسط صرافی، سرمایه اولیه خود را چند برابر کنید و موقعیت معاملاتی بزرگتری را باز کنید. اما باید به این نکته توجه داشت که به همان نسبت، میزان سود و ضرر حاصل از معامله نیز چندبرابر خواهد شد. در ادامه، جزئیات بیشتری درباره ویژگیهای این نوع معامله را ارائه خواهیم داد.
نحوه عملکرد و ویژگی های معامله تعهدی ارز دیجیتال
یکی از ویژگیهای جالب معاملات تعهدی این است که به معاملهگران امکان سودآوری دوطرفه از بازار را میدهد. این ویژگی باعث میشود که معاملهگران بتوانند به صورت همزمان از افزایش و کاهش قیمت رمزارزها سود ببرند. همچنین، معامله تعهدی به کاربران امکان معامله با مبالغ چندین برابر سرمایه اولیه خود را میدهد. در ادامه، به توضیح این دو ویژگی میپردازیم.
سودآوری دو طرفه در بازار ارز دیجیتال به این معنی است که شما به صورت همزمان از افزایش و کاهش قیمت رمزارزها سود برداری میکنید. در معاملات اسپات، تنها امکان سودآوری یکطرفه وجود دارد، به این معنی که شما فقط در صورت افزایش قیمت ارز دیجیتال مورد نظر سود میکنید و در صورت کاهش قیمت، ممکن است با ضرر مواجه شوید. اما در معاملات تعهدی، شما میتوانید هم در زمان افزایش و هم در زمان کاهش قیمت از بازار سود ببرید.
برای درک بهتر، به این مثال در دنیای واقعی توجه کنید: فرض کنید شما پیشبینی میکنید که قیمت طلا در بازار ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت. در این صورت، شما میتوانید با استفاده از اهرم موجود در صرافی، طلا را با قیمت کمتری خریداری کرده و پس از افزایش قیمت آن را با قیمت بالاتری بفروشید.
اینجاست که شما سود میکنید. به طور مشابه، اگر پیشبینی شما نشان دهد که قیمت رمزارزی کاهش خواهد یافت، شما میتوانید در این شرایط نیز سودآوری کنید، این بار با ورود به یک موقعیت معاملاتی فروش یا به اصطلاح “شورت” (Short). در نتیجه، معامله تعهدی به شما این امکان را میدهد که به هر دو شرایط افزایش و کاهش قیمت رمزارزها با اطمینان و با سود به دست آورید.
کاربرد اهرم در معامله تعهدی ارز دیجیتال
اهرم یکی از ویژگیهای جذاب در معاملات تعهدی ارز دیجیتال است که به کاربران امکان میدهد با استفاده از سرمایه اولیه خود، معاملاتی با مبالغ چند برابر بزرگتر را انجام دهند. این اهرمها میتوانند سرمایه معاملهگر را سه برابر، پنج برابر، ده برابر یا حتی صد برابر کنند، و هر صرافی ممکن است اهرمهای مختلفی را به کاربران ارائه دهد.
مهمترین نکته در معاملات تعهدی این است که وجود سرمایه اولیه برای ورود به معامله ضروری است و به عنوان وثیقه عمل میکند. به عنوان مثال، فرض کنید شما پیشبینی میکنید قیمت یک رمزارز به نام “شیبا اینو” در بازار ۱۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. در این صورت، شما برای ورود به معامله، مبلغی را به عنوان وثیقه در نظر میگیرید، مثلاً ۱۰ تتر، و با استفاده از اهرم ×۳، معادل ۳۰ تتر با این وثیقه به خرید “شیبا اینو” میپردازید.
پس از ورود به بخش معاملات تعهدی ارز دیجیتال در صرافی، شما پوزیشن یا موقعیت معاملاتی خرید را برای “شیبا اینو” باز میکنید و اهرم ×۳ را انتخاب میکنید. با این کار، شما توانستهاید با سرمایه اولیه ۱۰ تتر خود، موقعیت معاملاتی خرید ۳۰ تتری برای “شیبا اینو” ایجاد کنید. وقتی قیمت “شیبا اینو” به میزان پیشبینیشده افزایش یابد، شما معامله را بسته و سود خود را دریافت میکنید. به طور معادل، اگر قیمت این رمزارز به میزان پیشبینی شده افزایش یابد، سود شما سه برابر از سرمایه اولیه خواهد بود.
البته، در صورتی که پیشبینی شما درست نباشد، باید نقطهای را برای خروج از معامله انتخاب کنید که کمترین ضرر را برایتان داشته باشد. در این حالت هم، با بسته شدن معامله، صرافی مبلغ اهرمی ارائه شده و کارمزد معامله را کسر کرده و بقیه مبلغ را به شما باز میگرداند. بنابراین، هرچند اهرمها میتوانند سود را چند برابر کنند، اما در صورت متضرر شدن، میزان ضرر نیز به همان نسبت افزایش خواهد یافت.
در موقعیت فروش، اگر پیشبینی شما این باشد که قیمت “شیبا اینو” ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت، میتوانید با استفاده از سرمایه اولیه و اهرم مورد نظر، یک موقعیت معاملاتی فروش یا شورت را باز کنید. به عنوان مثال، اگر سرمایه اولیه شما ۱۰ تت
ر باشد و از اهرم ×۳ استفاده کنید، میتوانید یک معامله فروش ۳۰ تتر داشته باشید.
برای ورود به دنیای معاملات تعهدی ارز دیجیتال، ابتدا باید رمزارز مورد نظر خود را پیدا کنید. به عنوان مثال، فرض کنید شما علاقهمند به معامله رمزارز “شیبا اینو” هستید. در این صورت، شما به صفحه مخصوص به این رمزارز در صرافی مورد نظرتان مراجعه میکنید.
در این صفحه، شما دسترسی به گزینههای مختلفی دارید، از جمله سفارش فروش. در این قسمت، میتوانید قیمت و مقداری که میخواهید به فروش بگذارید را تعیین کنید. همچنین، میتوانید اهرم یا لوریج را انتخاب کنید که به شما اجازه میدهد سرمایه خود را چند برابر کنید.
بعد از ورود به معامله، اگر پیشبینی شما درست بود و قیمت رمزارز به میزان پیشبینی شده کاهش یافت، معامله را میبندید و سود شما به شما پرداخت میشود. اما اگر پیشبینی شما اشتباه بود و قیمت به جای کاهش رو به افزایش گذاشت، باید به سرعت تصمیم بگیرید که در قیمتی که کمترین ضرر را برایتان دارد از معامله خارج شوید.
یکی از روشهایی که برای این منظور میتوانید استفاده کنید، استفاده از سفارش استاپ لاس یا حد ضرر است. در این حالت، شما میتوانید قیمت خروج را از قبل در نظر بگیرید و هنگامی که قیمت به آن میرسد، معامله را بسته کنید.
حال که با معامله تعهدی ارز دیجیتال آشنا شدید، بهتر است با اصطلاحات مربوط به این نوع معاملات آشنا شوید.
یکی از اصطلاحاتی که در اینجا مورد استفاده قرار میگیرد، “پوزیشن معاملاتی” یا “موقعیت معاملاتی” است. این اصطلاح به معاملات خرید و فروش ارز دیجیتال در معاملات تعهدی اشاره دارد. به عبارت دیگر، اگر شما پیشبینی میکنید قیمت ارز دیجیتال افزایش یابد، از “موقعیت خرید” استفاده میکنید و اگر پیشبینی میکنید که قیمت کاهش خواهد یافت، از “موقعیت فروش” استفاده میکنید.
در معاملات تعهدی ارز دیجیتال، مبلغی به عنوان “مارجین” یا “وثیقه” برای باز کردن موقعیت خرید یا فروش معامله مورد نیاز است. این مبلغ به عنوان سرمایه اولیه محسوب میشود که کاربر باید داشته باشد تا بتواند معامله را انجام دهد.
همچنین، اهرم یا لوریج نیز یکی از مفاهیم مهم در معاملات تعهدی ارز دیجیتال است. این
مفهوم به کاربران اجازه میدهد تا سرمایه خود را چند برابر کنند و موقعیت خرید یا فروش بزنند. هر صرافی ممکن است اهرمهای مختلفی را به کاربران ارائه دهد، که هر کدام میتوانند تأثیرات متفاوتی بر روی معاملات داشته باشند.
همچنین، مفهوم “مارجین کال” یا “اخطار کسری وثیقه” نیز برای تریدران مهم است. این مفهوم به وجود میآید زمانی که یک تریدر به اندازه کافی سرمایه اولیه برای حفظ یک معامله ندارد. در این صورت، صرافی یک اخطار به تریدر میدهد تا با افزایش میزان وثیقه، معامله را از لیکویید شدن حفظ کند.
و در نهایت، اگر تریدر نتواند به موقع معامله را ببندد یا به میزان وثیقه اضافه کند، معامله به وضعیت “لیکویید شدن” میرسد که به معنای از دست دادن کل سرمایه است.
معرفی صرافی ارز دیجیتال برای معامله تعهدی
بیایید با نگاهی نو به جهان صرافیهای رمزارزی، به معاملات مارجین یا تعهدی پرداخته و تجربه جدیدی از این بازار را بررسی کنیم. گذشته از اینکه در گذشته، صرافیهای ارز دیجیتال ایرانی تنها امکان معاملات اسپات را فراهم میکردند، حالا شاهد ارائه معاملات تعهدی در این صرافیها هستیم.
اطلاعاتی که پیش از شروع هر معامله تعهدی در نظر بگیرید از اهمیت بالایی برخوردار است. این صرافیها همگی دارای قوانین و مقررات خاص خود هستند که باید به دقت بررسی شوند. معاملات تعهدی ارز دیجیتال، همچنین، علاوه بر اینکه میتوانند سود را چند برابر کنند، میتوانند مخاطرات و ضررهای بالقوه را هم چند برابر کنند. بنابراین، در هنگام انتخاب صرافی و شروع معامله، از جزئیاتی چون کارمزد معامله، حداقل وثیقه مورد نیاز، مدت زمان مجاز معامله، و کارمزدهای مربوط به تمدید معامله، غافل نشوید.
نوبیتکس، یکی از صرافیهای برجسته در این زمینه است. این صرافی، امکان استفاده از اهرم یا ضریب معامله تعهدی را با توجه به سطح کاربری و رمزارز مورد نظر فراهم میکند. همچنین، مدت زمان معاملههای تعهدی در این صرافی تا ۳۰ روز است و میتوانید در هر روز تا ساعت ۲۴ معاملات خود را بسته کنید. در صورتی که معامله در روز اول بسته شود، هیچ کارمزدی از وثیقه یا وجه تضمین شما کسر نخواهد شد. همچنین، با تمدید معاملات، ۲ درصد از سود به درست آمده از معامله به صرافی پرداخت میشود.
در صرافی والکس، کاربران نیز حداکثر میتوانند از اهرم ۳ برابری برای معاملات تعهدی استفاده کنند. معاملات در این صرافی حداکثر تا ۳ روز میتوانند به طول بیانجامند و کارمزد معامله تعهدی نیز در حین باز کردن پوزیشن معاملاتی بر اساس زمان به ازای هر چهار ساعت محاسبه میشود.
صرافی تبدیل نیز به کاربران امکان معاملات تعهدی را فراهم کرده است، با امکان استفاده از اهرم ۱ تا ۱۰ برابری. این صرافی، کارمزد معاملات تعهدی را بر اساس زمان به ازای هر چهار ساعت محاسبه میکند و امکان معامله تعهدی روی رمزارزهای بیت کوین، فانتوم، شیبا، دوج کوین و تتر را فراهم میکند.
با توجه به این تنوع و امکانات، انتخاب صرافی مناسب و دقت در بررسی شرایط و مقررات آن امری بسیار حیاتی است تا در معاملات تعهدی ارز دیجیتال، بهرهور و موفق باشید.