برسی کامل بروکر

بروکر چیست؟، بروکر یک نوع شرکت مالی است که به معامله‌ گران امکان دسترسی به بازار بزرگ فارکس را می ‌دهد. این شرکت‌ ها به معامله‌ گران اجازه می ‌دهند که از طریق آن ‌ها، خرید و فروش ارز ها را در بازار فارکس انجام دهند. این بازار، به عنوان یک بازار برای تبادل ارز های خارجی شناخته می ‌شود، اما به دلیل اندازه بزرگ آن و مشارکت بانک ‌ها و شرکت ‌های بزرگ، تریدر هایی که سرمایه کمتری نسبت به این شرکت ‌ها دارند، نیازمند استفاده از بروکر ها برای دسترسی به این بازار هستند.

بروکر های فارکس گاهی به عنوان بروکر های خرده ‌فروشی یا بروکر های معاملات ارزی شناخته می ‌شوند،‌ در این مقاله به برسی کلی بروکر می پردازیم، و ۳ تا از بهترین بروکر های ایرانی را به شما معرفی می کنیم.

بروکر فارکس چیست؟

بروکر فارکس چیست؟

هنگامی که از بروکر فارکس صحبت می‌ کنیم، اشاره به بروکر های خرده ‌فروشی در بازار فارکس داریم. در گذشته، تنها بانک ‌ها، شرکت ‌ها و سرمایه ‌گذاران با سرمایه بالا قادر به معامله در بازار غیرمتمرکز فارکس بودند. اما با ظهور اینترنت و امکانات ارتباطی، بروکر های خرده‌ فروشی با پلتفرم ‌های معاملاتی خود ظاهر شدند. این امکان به تریدر ها و سرمایه‌ گذاران شخصی در سرتاسر جهان اجازه می ‌دهد تا در نوسانات قیمتی جفت ارز ها معامله کنند.

همان طور که می ‌دانید، هر جایی که نوسانات قیمت وجود داشته باشد، فرصتی برای سود وجود دارد. با آشنایی پیشرفته با دینامیک ‌های بازار فارکس، این نوسانات می ‌تواند به سود شما منجر شود.

تنوع در بروکر ها در بازار فارکس

با وجود بروکر های خرده‌ فروشی، تریدر هایی که حجم سرمایه کمتری دارند نیز قادر به انجام سفارشات در بازار فارکس می ‌شوند. این سوال مطرح است که چگونه در بازار گسترده فارکس، این امکان وجود دارد؟

به طور کلی، بروکر های خرده ‌فروشی دو دسته دارند.

1- این بروکر ها خودشان به مشتریان قیمت ‌های خرید و فروش را پیشنهاد می ‌دهند و به عنوان مارکت میکر یا بازارساز شناخته می ‌شوند.

۲- بروکر های ECN، تریدر ها را بدون واسطه‌گری به شبکه ارتباطات الکترونیکی (ECN) متصل می‌ کنند تا بهترین قیمت‌ های خرید و فروش بین آن ‌ها هماهنگ شود. این نوع کارگزاران به عنوان بروکر های ECN شناخته می ‌شوند.

آیا امکان فعالیت در فارکس بدون بروکر ممکن است؟

آیا امکان فعالیت در فارکس بدون بروکر ممکن است؟

بدون حضور یک بروکر فارکس، امکان انجام معاملات برای شما وجود ندارد. همان طور که با ثبت نام در یک کارگزاری می ‌توانید در بورس ایران سرمایه گذاری کنید یا با ثبت نام در یک صرافی می ‌توانید در بازار ارز های دیجیتال معامله کنید، برای سرمایه‌ گذاری و معامله در بازار فارکس نیز به یک شرکت واسطه نیاز دارید. این واسطه به عنوان یک شریک تجاری در نقش شما عمل می ‌کند.

اگر بازار فارکس را به عنوان یک دریای بزرگ تصور کنید و بانک ‌ها و شرکت ‌های بزرگ را مانند کشتی ‌های عظیم، در این صورت بدون وجود یک واسطه، چگونه می ‌توانید وارد این دریا شوید؟ در این مثال، بروکر ها به عنوان قایق‌ های کوچک عمل می ‌کنند که مشتریان خود را سوار کرده و آن‌ ها را به بازار بزرگ فارکس متصل می ‌کنند.

بروکر ها با استفاده از پلتفرم‌ های معاملاتی‌ شان، قیمت‌ های خرید و فروش در بازار ارز های خارجی یا فارکس را به شما نشان می ‌دهند و شما می‌ توانید از طریق همین پلتفرم ‌ها، سفارشات خرید و فروش خود را به راحتی انجام دهید. بیشتر بروکر ها از پلتفرم متاتریدر استفاده می ‌کنند، اما برای دسترسی به قیمت ‌ها حتماً پس از ثبت نام در بروکر مورد نظر خود، باید متاتریدر را از طریق وب سایت آن ‌ها دانلود و استفاده کنید. این پلتفرم ‌ها عمدتاً در نسخه ‌های مناسب برای کامپیوتر، موبایل و تحت وب در دسترس هستند. حالا شما بهتر می ‌فهمید که چرا وجود یک بروکر برای معاملات فارکس اهمیت دارد.

چگونه یک بروکر معتبر را انتخاب کنیم؟

یک بروکر معتبر در بازار فارکس، باید دارای یک رگوله قابل اعتماد باشد. رگوله، مجوزی است که از سوی نهاد های نظارتی یا رگولاتور ها در حوزه فارکس به بروکر ها اعطا می‌ شود. اگر بروکر دارای یک رگوله قابل اعتماد باشد، می ‌توان به اطمینان از انجام معاملات در فارکس با آن حساب کرد.

نقش حساب ‌های معاملاتی در انتخاب بروکر چیست؟

وجود انواع مختلف حساب ‌های معاملاتی، یکی از ویژگی‌ های برجسته بروکر ها است. این تنوع در حساب ‌ها به افراد امکان می ‌دهد که با توجه به سبک معاملاتی و میزان سرمایه اولیه خود، حسابی را انتخاب کنند که با نیاز هایشان سازگار باشد. برای انتخاب یک حساب معاملاتی، معامله ‌گران باید فاکتور های متعددی را مورد بررسی قرار دهند.

1- لوریج و مارجین در بروکر

مقدار لوریج (یا مارجین) یکی از ملاحظات اساسی در انتخاب بروکر، محسوب می ‌شود. در این سیاق، بروکر به شما به طور موقت مبلغی از سرمایه را به صورت وام می ‌دهد تا بتوانید معاملات با حجم بزرگتری انجام دهید. انتخاب میزان لوریج بیشتر یا کمتر، به سبک معاملاتی شما بستگی دارد، اما باید توجه داشت که اکثر معامله‌گران حرفه ‌ای از لوریج کمتری استفاده می ‌کنند.

2- کارمزد

بروکر، برای ارائه خدماتی همچون تسهیل فرآیند معاملات و ایجاد ارتباط بین معامله ‌گران و بازار فارکس، کارمزد از معامله‌ گران دریافت می ‌کند. این کارمزد ها در قالب اسپرد، کمیسیون و بهره شبانه از معامله‌ گران تعیین می ‌شوند.

۳- حداقل شارژ اولیه حساب

میزان سپرده اولیه در بروکر ، برای بسیاری از معامله‌گران اهمیت دارد. اگر از جمله افرادی هستید که تازه وارد دنیای فارکس شده‌اید، بهتر است به دنبال حساب‌های نانو یا سِنت باشید. در این حساب ‌ها، معمولاً حداقل سپرده اولیه تنها یک دلار است و شما می ‌توانید با سرمایه کم و بدون ریسک، به معامله گری بپردازید.

۴- روش ‌های واریز و برداشت

روش‌ های انتقال وجه در بروکر ، باید برای همه افراد قابل دسترسی باشند. به همین دلیل، بروکر ها گزینه‌ های مختلفی برای واریز و برداشت وجه ارائه می ‌دهند. انتقال بانکی، کیف پول ‌های الکترونیک، کارت ‌های اعتباری، ارز های دیجیتال و… از جمله روش ‌هایی هستند که بروکر های فارکس برای انتقال پول به کار می ‌برند.

۵- نوع حساب ‌های معاملاتی

در قسمت انواع بروکر ها دو نوع اصلی بروکر ها را توضیح دادیم. اغلب بروکر ها ترکیبی از مارکت میکر و ECN هستند. به همین دلیل است که هم می ‌توانید حساب ‌های ECN در بروکر ها پیدا کنید و هم حساب ‌های استاندارد (معاملات در حساب ‌های استاندارد معمولا با روش مارکت میکری انجام می ‌شود). بنابراین می ‌توان گفت هر معامله گری با توجه به سبک معاملاتی خود به دنبال حساب خاصی می‌ گردد.

وجود پلتفرم‌ های معاملاتی محبوب در بروکر، انواع نماد های معاملاتی، خدمات پشتیبانی مشتریان، سرعت اجرای معاملات، داشتن بیمه مسئولیت و… از دیگر مواردی هستند که برای انتخاب بروکر فارکس باید به آن‌ ها دقت کنید.

محل درآمد بروکر ها از چیست؟

بروکر های فارکس معمولا از چهار روش درآمد کسب می ‌کنند.

1- اسپرد

هنگامی که معامله‌ گران قصد باز کردن یک پوزیشن معاملاتی را دارند، با دو قیمت متفاوت برای خرید و فروش روبرو می ‌شوند. به عنوان مثال، اگر بخواهند جفت ارز EUR/USD را خریداری کنند، با قیمت خرید 1.20025 روبرو می ‌شوند، اما اگر بخواهند در همان لحظه این جفت ارز را بفروشند، قیمت فروش 1.20010 است. اختلاف بین دو قیمت خرید و فروش، که در این مورد 1.5 پیپ است، به عنوان اسپرد شناخته می ‌شود و به عنوان کارمزد به بروکر تعلق می ‌گیرد.

۲- کمیسیون

گاهی به دلایل مختلفی که مربوط به نوع اجرای سفارشات است، میزان اسپرد ها به حدی کم می ‌شود که تقریباً صفر می ‌شود. در این حالت، بروکر مبلغ ثابتی به عنوان کمیسیون از معامله‌ گران دریافت می‌ کند.

۳- سوآپ یا بهره شبانه

سوآپ یا بهره شبانه یکی از روش ‌هایی است که بروکر های فارکس به عنوان کارمزد معاملات از آن استفاده می‌ کنند. اگر معامله شما بیش از یک روز معاملاتی باز باشد، به آن بهره شبانه تعلق می‌ گیرد. بعضی بروکر ها حساب ‌های بدون بهره شبانه را به مشتریان خود ارائه می ‌دهند. این حساب ‌ها به عنوان حساب‌ های اسلامی هم شناخته می ‌شوند.

۴- کارمزد واریز و برداشت

بعضی از کارگزاران ممکن است برای واریز یا برداشت کارمزد دریافت کنند، به‌خصوص اگر شامل تبدیل ارز یا روش ‌های پرداخت خاصی باشد.

امروزه رقابت بین بروکر ها بسیار زیاد شده و بیشتر آن ‌ها سعی می ‌کنند با اسپرد ها و کمیسیون‌ های پایین ‌تر، افراد بیشتری را به خود جذب کنند. بنابراین، بهتر است بروکری را انتخاب کنید که کارمزد کمتری می ‌گیرد.

توجه به این نکته حائز اهمیت است که کارمزد ها ممکن است بسته به نوع حساب، حجم معاملات و سایر عوامل متفاوت باشند. علاوه بر این، کارمزد های دیگری که در جدول ذکر نشده است، مانند کارمزد داده یا کارمزد پلتفرم، ممکن است بسته به کارگزار و پلتفرم معاملاتی مورد استفاده اعمال شود؛ بنابراین، حیاتی است که قبل از افتتاح حساب، کارمزد هر کارگزار را به‌طور کامل بررسی کنید.

بروکر خدمات مشاوره، اجرای معاملات، تحلیل بازار و ارائه پیشنهادات سرمایه‌گذاری را ارائه می‌دهد.

بروکر به عنوان واسطه در معاملات عمل می‌کند در حالی‌که مشاور سرمایه‌گذاری توصیه‌های سرمایه‌گذاری ارائه می‌دهد.

بله، بروکر باید مجوزهای لازم از مراجع مربوطه دریافت کند تا بتواند فعالیت خود را انجام دهد.

بله، بروکر عموماً هزینه‌هایی برای خدمات ارائه شده از جمله کمیسیون و هزینه‌های تراکنش دریافت می‌کند.

 عواملی همچون سابقه کاری بروکر، نوع خدمات ارائه شده، کیفیت اجرای معاملات و هزینه‌های خدمات می‌تواند در انتخاب بروکر تأثیرگذار باشد.