معرفی ارز بیتنسور
بیتنسور (Bittensor)، به عنوان یک شبکه غیرمتمرکز بلاکچینی، در حالی که انقلابی در دنیای ارزهای دیجیتال راه انداخته است، تجربهٔ رشد فراتر از انتظار را داشته است. از آغاز روند کارآمدی، این ارز دیجیتال به نحوهٔ شگفتانگیزی بیش از ۴۰۰ هزار درصد رشد را تجربه کرده است. حالا، ایران بروکر، در این مقاله، به بررسی ارز دیجیتال بیتنسور میپردازد، از ویژگیها و ویژگیهای خاص آن تا اهدافی که این پروژه به دنبال آن است.
بیتنسور به عنوان یک پروتکل ارتباطی و هوش مصنوعی، با استفاده از بلاکچین، جلوهی یک شبکه غیرمتمرکز را ارائه میدهد. این پروتکل با اعمال مکانیزمهایی از جمله اثبات کار (Proof of Work) و اثبات به روزرسانی (Proof of Update)، امکان ارتباط و تبادل اطلاعات بین دستگاههای مختلف را فراهم میکند. اهداف اصلی این پروژه شامل افزایش قدرت محاسباتی شبکه، ارتقای امنیت و حفظ حریم خصوصی کاربران است.
اگر شما هم به دنبال ارزهای دیجیتال با پتانسیل رشد بالا هستید، این مقاله یک منبع ارزشمند برای شناخت بیشتر در این زمینه است. از ویژگیها و مزایای بیتنسور گرفته تا مسیرهای توسعه و جلوهی آینده این ارز دیجیتال، همهٔ این اطلاعات در این مقاله منتظر شنیدن شما هستند.
بیتنسور چیست؟
بیتنسور به عنوان یک شبکه غیرمتمرکزی طراحی شده است که به جای اتصال به کامپیوترها و سرورها، ارتباط خود را با مدلهای یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی برقرار میکند. در این مدل، هر نورون شبکه بیتنسور معادل یک مدل یادگیری ماشینی است که افراد مختلف در سراسر جهان مالک آن هستند. این مدلها با همکاری و تبادل اطلاعات، پردازشهای هوشمندی را انجام میدهند، همانند نورونهای مغز انسان که با همکاری یکدیگر به تفکر و تصمیمگیری کمک میکنند.
پیشنهاد می کنیم مقاله نات کوین را مطالعه کنید❤️
بلاکچین Bittensor با استفاده از چارچوب Substrate ساخته شده است که امکان ایجاد بلاکچینهای قابل تنظیم را فراهم میآورد و از همان فناوری استفاده میکند که در پروژه Polkadot به کار رفته است.
Substrate، توسط Parity Technology توسعه یافته است و زیرساخت لازم برای ایجاد بلاکچینهایی را ارائه میدهد که قابلیت شخصیسازی برای مقاصد خاص را دارند و با سایر شبکههای Polkadot بهراحتی ارتباط برقرار میکنند. این ویژگیها باعث میشود Bittensor برای شبکههای غیرمتمرکز یادگیری ماشینی، یک بلاکچین بهینه باشد.
Bittensor از مکانیزم اجماع Proof of Stake (PoS) استفاده میکند. در این مکانیزم، ولیدیتورها براساس تعداد توکنهایی که در اختیار دارند، برای ایجاد بلاک و تایید تراکنشها انتخاب میشوند. این فرآیند نسبت به مکانیزم Proof of Work (PoW) از نظر مصرف انرژی بهصرفهتر است. بعد از آشنایی با Bittensor، به معرفی ارز TAO، رمزارز بومی این پروژه میپردازیم.
ارز TAO چیست؟
توکن TAO، به عنوان رمزارز بومی شبکه بیتنسور، در اکوسیستم این شبکه کاربردهای متنوعی دارد. اولین کاربرد آن در انگیزهبخشی به کاربران مختلف است. توکن TAO کاربران را ترغیب میکند تا در فعالیتهای شبکه بیتنسور مشارکت داشته باشند. ماینرها از منابع محاسباتی خود برای اجرای وظایف ماشین لرنینگ استفاده میکنند و پاداش مشارکت خود را دریافت میکنند، که این مکانیزم انگیزهدهی کاربران را تشویق میکند تا توان محاسباتی خود را برای فرایندهای یادگیری ماشینی غیرمتمرکز ارائه دهند.
در استیکینگ، کاربران برای مشارکت در شبکه به عنوان ماینر و دریافت پاداش، باید توکن های TAO خود را استیک کنند. این فرآیند همچون سیستم وثیقه عمل میکند و به ماینرها انگیزه میدهد تا به بهترین شکل ممکن کار خود را در شبکه انجام دهند، همچنین ایمنی شبکه را افزایش میدهد.
توکن TAO میتواند به عنوان توکن حاکمیتی شبکه بیتنسور استفاده شود. دارندگان این رمزارز امتیاز رایگیری در مورد تصمیمات و فرآیندهای موثر در شبکه دارند و این ویژگی باعث غیرمتمرکز شدن شبکه و توزیع قدرت حاکمیت میشود.
توکن TAO نیز در کارمزد تراکنشهای شبکه Bittensor نقش دارد. تراکنشهای این شبکه مانند تراکنشهای انتقال رمزارز یا اجرای قراردادهای هوشمند، مشمول پرداخت کارمزد هستند که معمولاً با رمزارز تائو پرداخت میشود و شبکه از این کارمزدها برای پاداخت به ماینرها و ولیدیتورها که در پردازش تراکنشها و ایمنی شبکه کمک میکنند، بهره میبرد.
در نهایت، توکن TAO زیربنای مدل اقتصادی شبکه بیتنسور است. این رمزارز برای متعادل ساختن عرضه و تقاضای منابع محاسباتی، انگیزهبخشی برای مشارکت و تسهیل تبادل ارزش در اکوسیستم طراحی شده است.
علاوه بر این، کاربرانی که
به خدمات ماشین لرنینگ شبکه بیتنسور نیاز دارند، باید با استفاده از توکن TAO هزینههای مربوط به این خدمات را پرداخت کنند. این موضوع بازاری را برای خدمات یادگیری ماشینی ایجاد میکند که در آن رمزارز تائو برای کارهای محاسباتی مانند تحلیل دادهها، مدلسازی یا پیشبینیها مورد استفاده قرار میگیرد.
نحوه کار شبکه Bittensor
تصور کنید یک شهر زنده را که مسکونیها و معیشتهای مختلف در آن وجود دارد. افراد این شهر، هنگامی که نیاز به خدمات خاصی دارند، به مرکز شهر مراجعه کرده و درخواست خود را مطرح میکنند. در این میان، افرادی وجود دارند که میتوانند این خدمات مورد نیاز را فراهم کنند. برای انتخاب ارائه دهنده خدمات، مردم به دنبال فردی هستند که بهترین خدمات را ارائه دهد.
بیتنسور همانند این شهر است، با این تفاوت که شهروندان آن مدلهای هوش مصنوعی متخصص هستند. ماینرها به عنوان صاحبان این مدلها عمل میکنند و آنها مدلهای خود را در حالت اجرا نگه داشته و آماده پاسخگویی به سوالات و وظایف مختلف میکنند.
وقتی کاربران سوالی دارند، آن را به شبکه ارسال میکنند و ماینرهایی که مدلهای مناسبی برای پاسخگویی به این سوالات را دارند، به پردازش سوال میپردازند و پاسخ مناسب را ارائه میدهند.
سپس، شبکه با استفاده از مکانیزم اجماع، به ارزیابی پاسخها میپردازد تا بهترین پاسخ را انتخاب کند، دقیقاً مانند یک شورایی که تمام راهکارهای پیشنهادی را مرور میکند و تصمیم میگیرد که کدام گزینه بهترین پاسخ است.
وقتی بهترین پاسخ انتخاب شد، به کاربر ارسال میشود و ماینری که پاسخ منتخب را فراهم کرده با ارز دیجیتال پاداش میگیرد. این سیستم پاداشدهی به ماینرها انگیزه میدهد تا صحت و دسترسی بیشتری برای مدلهای خود فراهم کنند.
ارز دیجیتال TAO هم مانند پول در این شهر عمل میکند. کاربران از این پول برای پرداخت هزینه خدمات مورد نیاز خود استفاده کرده و ماینرها آن را به عنوان پاداش خدماتی که ارائه کردهاند دریافت میکنند.
تمام این فعالیتها در یک دفتر توزیعشده یا لجر غیرمتمرکز (مشابه بلاکچین) ثبت میشود که به دقت امنیتی و انصافی معتبر هم
چون یک شورای شهر مراقبت میکند. این دفتر عمومی است و همه میتوانند تراکنشها را ببینند، اما اطلاعات هویتی مربوط به تراکنشها به منظور حفظ حریم خصوصی رمزگذاری شدهاند.
بیتنسور، از یک مجموعه خاص از قوانین یا یک پروتکل پیروی میکند که همه کاربران شبکه از آن رعایت میکنند. این پروتکل تعیین میکند که سوالات چگونه ارسال شوند، پاسخها چگونه ارزیابی شوند و پاداشها چگونه توزیع شوند.
با پیوستن ماینرها و مدلهای جدید هوش مصنوعی به شبکه، رشد این شهر ادامه مییابد. هر چه مهارت و دانش بیشتری در شبکه وجود داشته باشد، قدرت بیشتری پیدا کرده و میتواند به دامنه وسیعتری از سوالات کاربران پاسخ دهد.
از آنجا که بیتنسور غیرمتمرکز است، هر کسی که به اینترنت دسترسی داشته باشد میتواند به شبکه بپیوندد (به عنوان کاربری که سوال میپرسد یا ماینری که پاسخ سایر کاربران را ارائه میدهد). این باعث میشود که هوش مصنوعی قدرتمندی پدید بیاید که در دسترس افراد بیشتری قرار دارد.
به طور خلاصه، بیتنسور یک بازار غیرمتمرکز برای خدمات هوش مصنوعی است که عرضه و تقاضای اینترفیس هوش مصنوعی در آن متناسبسازی شده و تراکنشهای مربوط به آن روی یک سیستم بلاکچین-مانند ثبت میشود. این رویکرد کامیونیتی-محور، خدمات هوش مصنوعی را در اختیار افراد بیشتری قرار میدهد و از طریق سیستم پاداشدهی، توسعهدهندگان را ترغیب میکند تا مدلهای هوش مصنوعی خود را بهروز کرده و بهبود دهند.
علت رشد بیش از ۴۰۰ هزار درصدی پروژه بیتنسور
ادغام هوش مصنوعی با فناوری بلاکچین یک گام مهم در مسیر پیشرفت است، زیرا این ترکیب نقاط قوت هر دوی این تکنولوژیها را ترکیب میکند، هر دو زمینه را قویتر میکند و ضعفهای دو طرف را پوشش میدهد. این ادغام امکانات جدیدی را همچنین به وجود میآورد. فناوری بلاکچین به طور ذاتی غیرمتمرکز است، یعنی خدمات هوش مصنوعی ساختهشده روی بلاکچین توسط هیچ نهاد واحدی کنترل نمیشود.
این امر دسترسی به هوش مصنوعی را دموکراتیک کرده و به افراد و کسبوکارهای کوچک اجازه میدهد به همان امکانات و ابزارهای قدرتمندی دسترسی داشته باشند که سابقا فقط در اختیار شرکتهای بزرگ بوده است. همچنین، دفتر کل بلاکچین نفوذناپذیر و شفاف است، یعنی فرایندها و تصمیمات هوش مصنوعی میتوانند توسط هر کسی روی این دفتر ثبت و تایید شوند که اعتماد به سیستمهای هوش مصنوعی را افزایش میدهد. بلاکچین بدون اینکه حریم خصوصی افراد را به خطر بیندازد.
یک روش ایمن برای به اشتراک گذاشتن و استفاده از دادههای هوش مصنوعی فراهم میآورد. اطلاعات حساس با استفاده از رمزنگاری و قراردادهای هوشمند بدون اینکه در اختیار اشخاص ثالث قرار بگیرد پردازش میشود که کاربردهای جدیدی را در حوزههایی مانند مراقبتهای بهداشتی و امور مالی به وجود میآورد. شبکههای بلاکچینی دارای مدلهای اقتصادی داخلی هستند که کاربران و توسعهدهندگان را به مشارکت و نگهداری مدلهای هوش مصنوعی ترغیب میکند، مانند ولیدیدیتورها یا ماینرها که به ارز دیجیتال پاداش میگیرند.
هوش مصنوعی، به ویژه دیپ لرنینگ یا یادگیری عمیق، به منابع محاسباتی قابلتوجهی نیاز دارد که شبکههای بلاکچینی از قدرت محاسباتی توزیعشده استفاده کرده و به کاربران اجازه میدهند تا با ارائه منابع محاسباتی اضافه خود به شبکه، به تکمیل وظایف هوش مصنوعی کمک کنند. در نتیجه یک ابررایانه غیرمتمرکز ایجاد میشود.